Agility 3 petti sittenkin

Ei kestänyt iloa OCZ Agility 3:n kanssa pitkään AB9 Pro:n kanssa. Pari ensimmäistä päivää SSD toimi ongelmitta. Ainoastaan varmuuskopioinnin alkaessa tapahtui jumitus, mutta sekin meni itsekseen ohitse. Sitten vain muutama tunti sen jälkeen kun olin täällä ehtinyt iloita SSD:n toiminnasta, niin tapahtui ensimmäinen jumitus. Tässä kokeilin sitten korjata ongelman käyttämällä virrat irti ja laitoin takaisin. Kappas kummaa, ongelma korjaantui. Tietoakaan ei kadonnut. Intelin SATA-väylä toimii siis huomattavasti JMicronin vastaavaa paremmin. Kokeilin myös samalla emolevyllä olevaa JMicronin väylää, mutta siinä SSD:n ollessa kiinni virtojen irroittaminen käynnisti koneen uudelleen. Intelin virheensieto siis huomattavasti parempi. Palasin takaisin vielä pariksi päiväksi Inteliin, kunnes nyt sitten vihdoin jaksoin kaivaa taas esille EaseUS Partition Masterin ja Vertex 2:n.

Parasta tämmöisessä ”ylimääräisessä” puuhaamisessa on se, että tulee järkeiltyä tiedostojensa kanssa. Sain vihdoin aikaiseksi keskittää lähes kaikki omat tiedostot yhdelle levylle ja laitettua varmuuskopion myös järkevästi jättämään videot välistä. Kaikki on lajiteltuna helposti ja löydettävästi. Windows 7:n kirjastotoiminto auttaa löydettävyydessä, eikä tiedostoja tarvitse kopioida järjestelmälevylle. SSD:n kanssa onkin parempi pitää kaikki ohjelmia ja käyttöjärjestelmää lukuunottamatta perinteisillä kovalevyillä.

Olen alkanut suunnitella kahden 2 Tt kovalevyn hankintaa, joka kustantaisi vajaa 150 euroa. Nämä saisivat toimia RAID 1:ssä, turvaten tiedostojen tallennuksen ja pitäen huolta varmuuskopioinnista automaattisesti.