Managed Flash Technology ja USB-tikku

Tein hieman testailuja 4 Gt Kingston DataTraveller 2.0 -muistitikullani. Se ei todellakaan ole mikään maailman nopein kapistus. MFT:n pitäisi parantaa erityisesti pienien tiedostojen kopiointia, joten testasin neljää tilaa:

  1. Alustettu MFT:llä, ei NTFS-pakkausta
  2. Alustettu MFT:llä, NTFS-pakkauksen kanssa
  3. Alustettu normaalisti NTFS-osioksi, ei pakkausta
  4. Alustettu normaalisti NTFS-osioiksi, pakkauksen kanssa

En mitannut tarkkoja aikoja tai tehnyt hienoja kuvioita, vaan katsoin yksinkertaisesti suurpiirteisen kopiointinopeuden Windows 7:n kopioinnin tilaikkunasta. Testikopiointina käytin paketistaan purettua WordPressin versiota 3.1.3-fi, joka on vähän vajaa 10 Mt kokoinen.

  1. MFT noin 150 kt/s
  2. MFT + NTFS-pakattu noin 180 kt/s
  3. Pakkaamaton NTFS noin 55 kt/s
  4. NTFS-pakattu noin 80 kt/s

MFT siis nopeuttaa pienten tiedostojen kopioinnin noin kaksin- tai kolminkertaiseksi UBS-muistitikulla. Toisaalta NTFS-pakkaus muistitikulla nopeuttaa jo sekin jonkin verran toimintaa, eikä se vaati joka koneelle aavistuksen hankalan ja maksullisen MFT-ohjelmiston asentamista. Tästäpä syystä tikkuni pysyy normaalina, jotta sillä voi siirrellä tiedostoja koneiden välillä.