Mediawikin versio 1.17.0 on ”sitä itseään”

Päätin vihdoin nähdä vaivaa päivittää Kontuwikiä pyörittävän Mediawikin uusimpaan kesäkuussa julkaistuun versioonsa. Tämä ei ihan mennyt putkeen, sillä uusin 1.17.0 käsittelee kieltä jotenkin aiemmasta poikkeavalla tavalla, sillä jouduin etsimään LocalSettings.php:ssa uuden kohdan suomenkielen määrittelylle. Itseasiassa se on nyt määritelty kahdesti, heti wikin nimen jälkeen sekä juuri ennen kuin liitännäiset ladataan. Vasta tämän jälkeen sain wikin huomaamaan, että se suomi on ihan oikeasti kuvioissa mukana. Kaikkialla kyllä näkyi, että suomi olisi valittu, mutta tekstit oli siitä huolimatta englanniksi!

Tämä ei kuitenkaan ollut ainoa murheenkryynini. Olin aiemmin tehnyt Vector-pohjaisen ulkoasun. Nyt vanha Vector ei enää ollutkaan yhteensopiva uuden kanssa! Tämä aiheutti minulle varsin paljon päänsärkyä, sillä HTML:ssä oli vaihdettu elementtien nimiä, ulkoasun PHP-koodia oli muutettu radikaalisti jne. eli käytännössä pitäisi jaksaa käydä kaikki rivit CSS:ää huolellisesti läpi ja tehdä tarvittavat muutokset uudelleen. Tästä tuli tähän väliin varsin rajua ”no thank you”:ta. Tein aivan minimaalisimpia muutoksia, että sain ulkoasun edes vähän sinne päin, mutta kylmä fakta on, että Kontuwikin ulkoasu pitää toteuttaa suoraan uuden Vectorin ehdoilla. Antaapahan toki mahdollisuuden tehdä ulkoasuun joitakin muutoksia samalla, joten voin yhtenäistää tyyliä Vihreän Lohikäärmeen suuntaan.

Tämän lisäksi Finga kaipaa samaista päivitystä. Taidan suunnitella ulkoasun tyhjästä uusiksi, koska en Fingan ulkoasuun ole tyytyväinen. Siitä pitää saada sekä pelimäisempi että vähän räväkämpi.