OCZ Agility 3, Blue Screen of Death ja firmware-päivitys

Joskus asiat eivät vain ota toimiakseen. Tällä erää olen päässyt seikkailemaan Agility 3:n ihanassa maailmassa! Kuten tiedossa alkaa omistajilla olla, eivät Vertex 3 ja Agility 3 ole olleet kaikilla aivan ongelmattomia. Omalle kohdalleni sattui ongelmia Agility 3:n ja ASRock P45TS:n välillä: koneeni on vain yksinkertaisesti lakannut toimimasta normaalisti, kunnes kuoleman sininen ruutu on iskenyt naamalle. Esimerkiksi Ctrl Alt Delete ei ole auttanut mitään, ruutu on vain jämähtänyt mustaksi, koska lukeminen SSD:ltä ei syystä tai toisesta ole onnistunut.

Ratkaisuna tähän kaikkeen on yksinkertaisesti päivittää OCZ Toolkitin avulla firmware versiosta 2.06 versioon 2.09 – ja tässä kohtaa voi saman tien todeta, että helpommin sanottu kuin tehty! Agility 3 on järjestelmälevyni, eikä Toolkit suostu päivittämään firmwarea tässä nimenomaisessa tapauksessa. Kakkosvaihtoehtoni tämmöisessä tilanteessa on käyttää Buffalon ulkoisesta kovalevystä napsimaani SATA USB-sovitinta. Harmi vain, että Agility 3 ei kyseisen laitteen kanssa toimi ollenkaan! Tässä kohtaa tilanteeni muuttuu hyvin vaikeaksi, sillä muut SATA-koneeni ovat läppäreitä, joihin on sattuneesta syystä hieman vaikea sovittaa toista kovalevyä.

Täten vaihtoehdokseni jäi tehdä tilaa yhdelle pöytäkoneen kovalevyistä ja asentaa sinne Windows XP. Eli asensin Windowsin vain sen takia, että saisin päivitettyä Agility 3:n firmwaren! Tarinani ei suinkaan pääty vielä tähän. Asennettuani Windows XP:n törmäsin ongelmaan, että vaikka verkkokortin ajurit löytyivät, väitti kone kivenkovaan, ettei verkkokaapelia ole yhdistetty. Siispä ei nettiä. No, ajattelin että eipä tämän pitäisi haitata. Laitoin toisella koneella OCZ Toolboxin muistitikulle ja pönttäsin sitten sen pöytäkoneeseen kiinni. Ohjelma käyntiin. Tunnistaa levyn. Painan päivitysnappulaa. Valittaa ettei voi ladata netistä.

Mikä idea on tehdä ladattava päivitysohjelma, jolla ei voi päivittää kovalevyn firmwarea ilman nettiyhteyttä?

Vielä parempi tilanne oli sen jälkeen kun sain verkkokortin ajurit asennettua. Kun painoin download-nappulaa, jämähti kone siihen kohtaan kokonaan. Miten vaikeaa voi olla yhden firmwaren päivittäminen? Siispä tarvitsi selvittää ongelmaa lisää. En ollut vielä asentanut aivan kaikkia koneen ajureita, joten latasin nVidian sivuilta GeForcelle ajurit. Ei apua, jämähti edelleen. Siispä seuraavaksi vaihtoehdoksi tuli… jaahas. Windowsin päivitykset! Eihän niitä olekaan kuin reilu 100, ja lisäksi Service Pack 3 on asentamatta. Yksinkertaisesta pienestä toimenpiteestä on tullut yllättävän paljon aikaa tuhlaava prosessi. Ja kaikki vain sen takia, ettei käyttöjärjestelmälevyn firmwarea voi päivittää suoraan.

Tämä litanja päättyy siihen, että en ole vielä keksinyt, kuinka saan suoritettua firmwaren päivityksen niillä laitteilla, jotka minulla on käytettävissä.

Päivitys!

Korjasin ongelmalla kopioimalla Vertex 2:n sisällön vanhalle 160 Gt SATA-kovalevylle ja puolestaan kopioimalla Agility 3:n sisällön Vertex 2:n sisuksiin. EASEUS Partition Master oli oiva työkalu kopiointiin. Nyt sain sitten Agility 3:n firmwaren päivitettyä, mutta kun koetan asentaa läppärini Vistan siihen, niin ainakin ensimmäinen asennuskerta jäi haaveeksi. Kone jämähti asennuksen viimeistelyvaiheessa. Lisää nörttipojan seikkailuja luvassa myöhemmin!