Sököhän se on

Viime kesänä minulla ei ollut vielä ADSL-yhteyttä. Kärvistelin muuton jälkeen reilut kaksi kuukautta nettitikun varassa, jonka sentäs ”päivittelin” Saunalahden Nopsaksi, joka ei kylläkään koskaan ole kovinkaan nopsa ollut. Tai no, mitä nyt ihan pahimmissa 3G:tä tukevissa syrjäkolkissa, joissa olen sattunut käymään. Eroa tosin oli silti huomattavasti aiemmin käytössäni olleeseen 384 kbps nopeuteen, johon olin pudottautunut ihan puhtaasti rahasyistä. Tämä johti kuitenkin sellaiseen mielenkiintoiseen seikkaan, että laiskuuksissani säädin miniläppärin jakamaan nettitikkua ja pöytäkoneeseen ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia. Tästä syntyi sellainen ongelma, että unohdin myös olla aina ottamatta akkua pois koneesta, jolloin se ei päässyt oikeastaan koskaan purkautumaan kunnolla. Nyt tämän kevään aikana huolsin akkua pariin otteeseen sillä, että annoin koneen kuluttaa akun tyhjäksi (niin että kone sammui) ja latasin sitten akun täyteen käynnistämättä konetta latauksen aikana.

Tällä hetkellä tilanne on se, että akku tyhjenee hitaasti ja varmasti sellaiset 1½ tuntia 85% hujakoille, mutta sitten tapahtuu äkkiromahdus ja Windows 7 panikoi ja heittää koneen lepotilaan. Seiskan panikoimista ei voi edes (helposti) estää, toisin kuin XP:n! XP:llä kone saattoi pysyä vielä kolme tuntia päällä, vaikka akkumittari näytti koko samaisen ajan 0%. Tämä on ongelma, samoin kuin myös syy siihen, että päätin ostaa uuden akun. Pähkäilyn jälkeen ja harkittuani superlaadukkaaksi luvattua Mugenin akkua annoin kuitenkin rahan puhua ja laitoin uuden akun tulemaan hieman satunnaisemmin Huvipisteestä. En ole vielä akkua saanut, koska tilaus lähti vetämään vasta tänään ja maksukin näkyy Huvipisteelle vasta huomenna (kyseessä kun on kaikesta päätellen yksityisyrittäjä).

Samalla laitoin myös toisen tilauksen vetämään samaisesta paikasta: langattomat valkoiset GameCube-ohjaimet. Langattomuus on ainakin miittejä ajatellen plussaa, ja toisaalta noiden hinta ei todellakaan ole kauhean paha. Wiimotejen hinnathan taas on aika taivaissa, ja ensimmäinen markettiohjaimeni nunchuk-osa on ehtinyt jo hajota, vaikka se oli varsin vähäisessa käytössä!

Akkuparistoista voinen vielä laittaa varoituksen sanaa: Energizerin akut ovat aika heikkolaatuista kamaa. Minulla on jo pari sökönä, vaikka hankin ne samaan aikaan kuin GP:n akkuparistoja. GP:t ja Lidlistä aika-ajoin hyvin edullisesti saatavat Tronix-akut taas ovat toistaiseksi pelittäneet oikein hyvin. Käyttö on ollut näillä kaikilla varsin tasaista ja jokseenkin verkkaista. Lyhyitä minilatauksia näille ei ole tehty, eli aina ladattu kunnolla täyteen.