Vanhan pelin parissa

The Settlers II on kumma peli. Vuoden, kahden tai kolmen välein palaan muodossa tai toisessa sen pariin, vaikka sillä on hädintuskin pelaajia Saksan ulkopuolella. Saksassa fanikunta on sensijaan hyvinkin elinvoimainen ja sikäläinen yhteisö on kyhännyt jo vuositolkulla uusioversiota, joka on riippuvainen alkuperäisen pelin tiedostoista. Parasta uusioversiossa on moninpeli, mutta pelin tekoäly on vielä pahasti vaiheessa.

Toisaalta GOG.com julkisti pelin kohta tasan kaksi vuotta sitten, mikä aiheutti minulle uuden puuskan ja sain aikaiseksi uuden sivuston. Se kuitenkin jäi puolitiehen, sisältö jäi hieman huonosti jaotelluksi eikä sitä ollut tarpeeksi. Jännempi asia GOG.comissa on se, että he halusivat tekemäni karttageneraattorin ladattavaksi ”ilmaisena lahjana”. Minulla ei ollut mitään tätä vastaan, joten ohjelma on ollut ladattavissa GOG.comissa sen pari vuotta. Itse kuitenkin mokailin ja unohdin tykkänään lisätä latauslinkin uudelle sivustolleni. Myöhemmin suljin myös aiemman paljon pienimuotoisemman Settlers II -sivuni, jolla karttageneraattori oli ladattavissa, joten GOG.com jäi ainoaksi latauslähteeksi.

Nyt olenkin sitten käyttänyt kesälomaani ”erittäin tehokkaasti” tämän sivustoni parissa. Olen jaotellut että kirjoittanut sisältöä siinä määrin, että sivusto on huomattavasti aiempaa hyödyllisempi ja arvokkaampi. Samaten muistin tunkea sen karttageneraattorin saataville. Jotakuta saattaa kiinnostaa myös se, että sivuilta on ladattavissa myös suomenkielen kielipaketti peliin. Ja se taas kovasti koettaa muistuttaa minua siitä, että Civilization V:n suomennos on edelleen pahasti keskeneräinen…