The World of FAIL

Kävipä sitten ajatuksissa huonosti. Olin miettinyt, että kun mSATA-standardi on ollut olemassa jo kolme vuotta ja yli neljä vuotta vanha ASUS Eee PC 901 tukee sitä, niin varmasti kaikki uudet miniläppärit on tehty niin järkevästi, että ne tukevat noin nerokasta standardia.

Väärin meni!

Siispä asennussuunnitelmani menivät kokonaan uusiksi ja nappasin olohuoneen läppäristä OCZ Agility 3:n irti ja pistin sen AO722:n sisään kovalevyn tilalle. Pähkäilin aikani, että mitä teen OCZ Noctin kanssa, ja totesin että pääsen helpoimmalla ostamalla mSATA->SATA-adapterin. eBayn kautta hintaa moiselle tuli 17,50 € postikulujen kera, mikä on ehkä sinänsä epäjärkevän kuuloista – saisin Noctin ja tuon adapterin hinnalla 120 Gt OCZ Agility 3:n – mutta olen toisaalta ajatellut kasata seuraavan pöytäkoneeni pieneen koteloon, ja monissa emoissa on jo tuki mSATA:lle. Moista hankintaa en kuitenkaan ole ihan vielä tekemässä, joten adapteri ja Nocti saavat sen sijaan mennä olohuoneen koneeseen. Kai, mikäänhän ei ole koskaan täysin varmaa!

Ensimmäinen uuden miniläppärin käyttöpäivä on takana. Oli töissä aikamoisen hektinen päivä, ja samaan aikaan nettitikkujen (joo, kaksi kappaletta niitäkin) ajurit sekoilivat, joten tuli sitten häirittyä akkukestoa asennuksilla. Onneksi sain lopulta toimimaan, ärsytyksen taso oli päivän aikana kovaa luokkaa kun Murphyn laki iski lujaa. Onnistuin välttelemään sitä koko eilisen päivän (joka sekin oli kiireinen) ja selvisin perusahkeruudella, mutta tänään kaikki varasuunnitelmatkin piti käyttää kun armoa ei saanut. Mutta se töistä. Tämän uuden Acerin akkukesto ei selkeästikään ole Eee PC:n nykyisen akun tasolla, vaan akku loppui päivän päätteeksi. Tosin poikkeuksellisesti katsoin koneella reilun 20 minuuttia videota, koska työpaikan järjestelmille suoritettiin huoltoa loppupäivästä. Ja varmasti olin tuon ylimääräisen tauottelun myös ansainnut.

Saapa nähdä jaksanko vielä tänään aloittaa projektia kiinnitellä näytönohjaimeen passiivijäähdytystä…