Uusi miniläppäri saapui

Heti piti päästä kokeilemaan. OCZ Nocti saapuu vasta huomenna, mutta tein testiasentelut. Konehan saapui minulle ilman käyttöjärjestelmää, eikä mukana ollut asennuslevyäkään. BIOSin asetukset oli päin honkia, siispä korjasin käynnistymisjärjestykset sun muut oman maun mukaiseksi. Sitten asensin Windowsin ja aloin metsästellä ajureita. Aluksi löysin Acerin tyhjän ajurisivun Googlella ja ihmettelin, sorruin muihin paikkoihin ja onnistuin lataamaan liian vanha ajurit, jotka eivät toimineet koneen kanssa alkuunkaan. Sitten hoksasin mennä Acerin sivuille suoraan ja sieltä vaihe vaiheelta naksutella oikeaan paikkaan, josta löytyivät ne kriittisimmät toimivat ajurit (eli prosessori/piirisarja/näyttis sekä WLAN). Tämän jälkeen kone itse alkoi vaikuttaa ihan ookoolta.

Seuraava tavoite oli saada video pyörimään. Siispä 720p pätkää koneelle ja kokeilemaan. Alku ei ollut kovin hyvä, kuva jäi jälkeen ja pätki välillä, mutta säädettyäni asetukset samanlaisiksi kuin Eee PC:llä, niin sain kuvan pyörimään jouhevasti. En kyllä usko 1080p:n pyörivän kovinkaan kummoisesti, paitsi ehkä YouTube, jota varten piirisarja sitten on mitä ilmeisimmin optimoitu. En usko kauhean monen Blu-raytä käyttävän, mutta tulen kokeilemaan tämänkin.

Viimeisenä asianhaarana sain koneen mukana myös nettitikun, Huawei E160E, jolle tein heti radikaaleja toimenpiteitä. Ensinnäkin firmware päivittyi operaattoririippumattomaksi ja toisekseen metsästin Mobile Partnerin, jonka luoman modeemiyhteyden korvasin MDMA:lle sopivaksi. Sitten pääsikin aika näppärästi nettiin. Pidän MDMA:sta, se on paljon kevyempi ohjelma yhteyden muodostamiseen kuin Mobile Partner, saatika sitten Saunalahden ja Elisan omat tekeleet!

Koneesta on positiivinen maku sinänsä, se täyttää riittävällä tasolla ne puutteet, jotka Eee PC 901:ssä on. Tarkempaa arvostelua saattuu tulla ehdittyäni touhuamaan koneen kanssa enemmän.