Ja pah!

Bloginpitoni on aina yhtä epäaktiivista. Kotisivuni ovat aina olleet vähän semmoista kauraa, että teen jotain ja päivittelen niitä ehkä jokusen päivän tai viikon, ja sitten ne jäävät pitkäksi aikaa taka-alalle. Nuorempana oli sentään vielä intoa ja aikaa paremmin, tosin aikakin syntyi kouluttautumisen ja sittemmin työttömyyden seurauksena. Nykyään pitkille tauoille voi sentään heittää tekosyyksi työelämässä häärimistä!

Acer Aspire One 722

Tosi huonolaatuinen kuva, väritoisto on surkea. Ei kannata maksaa 400 € koneesta jos vähääkään haluaa kivaa värintoistoa tai hyviä mustan tasoja. Niitä ei tältä koneelta saa! Sain koneen kuitenkin huomattavasti tätä halvemmalla, joten siinä mielessä ei ole valittamista. Koneen suorituskyky ei myöskään riitä kaikenmuotoisten 720p-videoiden toistoon. Modernit koodekit on aika myrkkyä koneelle.

SSD parantaa mukavasti suorituskykyä, tosin Nocti on sisällä adapterin varassa ja kone tilttailee joskus. Tieto vaan lakkaa kulkemasta. Samaan vikaan törmännyt aiemminkin OCZ:n SSD:n kanssa. Tällä erää vika johtunee enemmän halpisadapterista kuin Noctista.

Kesä kyllä hieman katkaisi koneen käyttöä, nyt kesäloman päätyttyä olen kantanut töissä Eee:tä. Se kun oli valmiiksi täyteen ladattu ensimmäisenä työaamuna…

The Settlers II

Olen taas intoutunut pitkän tauon jälkeen ohjelmoimaan ja dokumentoimaan otsikonmukaisen pelin tiedostoja. Kolmisen viikkoa takana, kesälomalla sain vauhdin päälle. Nyt tämän loppuviikon olen sitten kärsinyt energianpuutteesta ja koodi ei vaan solju. Pitäisi kaiketi oppia nukkumaan joka päivä riittävät yöunet. Toisaalta en ehkä ole onnistunut myöskään rentoutumisessa tällä viikolla yhtä hyvin kuin vielä viime viikolla. Elämän ottaminen lunkisti on taitolaji.