Fortum tulee kansallistaa

Kesällä Norjassa oli merkittävästi veden ylituotantoa. Sähkön hinta painui todella edulliseksi kaikkialla Pohjoismaissa, paitsi Suomessa. Miksikö? Koska verkon siirtokapasiteetti ei riittänyt.

Parisen viikkoa sitten Fortum paukautti kestoasiakkailleen tiedon, että sähkön hinta nousee 14%.

Fortum ei aja asiakkaidensa etua, vaan pörssiyhtiönä maksimoi voittojaan. Fortum tulisi kansallistaa, jotta johto ei pyrkisi kasvattamaan voittoja, vaan tuottamaan suomalaisille edullista sähköä. Kansallistetun yhtiön ensimmäinen toimi olisi varmistaa, että siirtokapasiteetti Norjasta ja Ruotsista on varmasti riittävä. On täysin järjetöntä, että yrityksen tuloksentavoittelun vuoksi asiakkaat saavat maksaa järkyttäviä hinnankorotuksia.

Terveisin asiakas, jolla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla Fortumin asiakas.