Samsung ja 80%

Tässä uudessa Samsungin koneessa on ominaisuus, jossa akun latautuminen rajataan 80%. Tällä toimella on ilmeisesti pidentää akun käyttöikää siinä tilanteessa, että konetta pidetään paljon kiinni verkkovirrassa. Tämä kun kaiketi estää akun turhaa ylilatautumista, mikä lienee yksi iso syy siille, että monien koneiden akut sipsahtelevat heikkoon happeen varsin nopeasti. Etenkin kun akut joutuvat jatkuvaan latauskierteeseen useamman koneen käynnistämisen ja sulkemisen yhteydessä.

Parin latauskerran jälkeen olen todennut, että tuo 80% on todella ärsyttävä rajoitus. Se kun lyhentää koneen käyttöaikaa hyvin paljon silloin kun akkukäyttöä tarvitsee mahdollisimman paljon. Siispä olen nyt kytkenyt asetuksen pois, jotta saan paremman kuvan tämän koneen todellisesta akkukestosta. Ajatuksenani olisi, että akku kestäisi ainakin työpäivän lounaalta työpäivän loppuun asti sillä tavalla, että kone on netissä ja irkissä. Tämä voi olla varsin kunnianhimoinen raja tälle koneelle, sillä ensituntuma akkukestosta on, että se ei ole erityisen mainostamisen arvoinen. Tosin pitää toki muistaa, että olen tottunut Eee PC 901:n helposti 9-tuntisiin kestoihin.