Omien sivustojen järjestelyä

Ajattelin vihdoin alkaa siivota ja järkeistää tätä touhua. Huomasin kaipaavani jotakin englanninkielistä kirjoituskanavaa, joten päätin sitten vihdoin vaihtaa merri.netin kieleksi englannin ja siirtää kaiken suomenkielisen romppeen tälle kotisivublogipuoliskolleni. Tästä järjestelystä tulee toivottavasti ”pysyvä”, eli ei tarvitse enää miettiä mitä minnekin laitan.

Saa sitten taas nähdä, miten kauan näissä muutoksissa menee aikaa. Minulla oli hyvä vaihde päällä Civilization V:n suomentamisessa, mutta sitten tuli ajankohtaiseksi etsiä töitä Helsingistä ja tämä ensin pisti hirvittävät jännitykset päälle työhaastatteluita odotellessa, jonka jälkeen kroppa reagoi niinkuin stressitilanteen jälkeen kroppa reagoi. Tässä kohtaa sitä vaan haluaisi, että asiat olisivat jo ookoo, olisi muutto takanapäin ja tavarat sun muut nätisti paikoillaan, mutta todellisuudessa pääsen eroon näistä aatoksista vasta kolmen kuukauden kuluttua. Se on pitkä aika ja todennäköisesti siinä välissä en pääse oikein millään eroon siitä, että keskittymiskyky herpaantuu olennaisesta. Kellojen siirtäminen ei sekään ole nautinnollisin kokemus. Asuntojen perään tiirailu on aikaavievää puuhaa ja valitettavasti meillä pitäisi ainakin vielä kaksi viikkoa odottaa, että edes voitaisiin oikeasti alkaa harkita hakemusten jättämistä. Nyt on vielä liian aikaista. Nykyinen määräaikainen vuokrasopimus sitoo meitä.

Positiivisempia asioita onneksi löytyy. Löysin todella hyvän työpaikan itselleni! Pääsen viimein kokeilemaan ja kehittämään ohjelmointitaitojani, sekä laittamaan nettipuolen taitoni todelliseen käyttöön. Aiempi varastotyöni oli hyvin lähellä suomalaista minimipalkkaa kun taas ohjelmointityössä minimitkin usein lähtee useamman satasen korkeammalta. Kyseessä kun ei kuitenkaan ole semmoinen työ, jota ihan kuka tahansa Lauri voisi tehdä, vaikka Laurilla olisi kuinka hyvä kone (insidejuttu). Koeajan läpäisy tietty jännittää ja laittaa hieman painetta, mutta taitotasosta asioiden ei pitäisi jäädä kiinni. Paljon riippuu tuottavuudesta ja siitä, miten hyvin alan tulla toimeen muiden kanssa. Eli toivottavasti henkilökemiat natsaa.

Tämä oikeastaan myös kuvastaa hyvin jokseenkin erakkomaista luonnettani. Olen ohjelmoinut jo palttiarallaa kaksikymmentä vuotta (aina pienestä pojasta asti) ja netissäkin olen pyörinyt eri ohjelmointipalstoilla 15 vuotta, mutta tästäkään huolimatta en ole verkostoitunut yhtään mihinkään: en ole jutellut kasvotusten ohjelmoinnista toisten ohjelmointia hallitsevien kanssa, en ole osallistunut esim. Ohjelmointiputkan miitteihin ja näin pois päin. Helsinkiin muuttamisen jälkeen elämäni saattaakin pian olla hyvin erilaisissa kuosissa kuin aiemmin. Erästä entistä työkaveria lainatakseni: tässä sitä ollaan jännän äärellä.