Civilization V:n suomennos versio 2013-08

Uljaan uuden maailman (Brave New World) että Jumalien ja kuninkaiden (Gods & Kings) myötä suomentamiseen tuli uusi ongelma: samoista tekstiriveistä voi olla käytössä olevan lisäosan myötä kaksi tai kolme eri versiota! Suomennos ei voi nähdä mikä tai mitkä lisäosat ovat käytössä, joten ongelmaan piti keksiä ratkaisu. Täten uuden suomennospaketin myötä mukana tulee kaksi uutta tiedostoa:

  • Suomipatch Jumalat ja kuninkaat.xml
  • Suomipatch Uljas uusi maailma.xml

Jos pelaat peruspeliä, niin kummankaan tiedoston ei tule olla Text-hakemistossa. Muutoin saat peruspelissä tekstiä, joka kuuluu noihin lisäosiin. Jos sinulla taas on vaikkapa Uljas uusi maailma, mutta ei Jumalia ja kuninkaita, niin sitten et vastaavasti tarvitse Jumalien ja kuninkaiden tiedostoa.

Olen tässä versiossa kiinnittänyt erityistä huomiota juuri peruspelin suomennoksen ilmoittamien nippelitietojen oikeellisuuteen että olennaisimpien tietojen näkymiseen oikein noita kahta lisäosaa käytettäessä. Tilanteen pitäisi olla nyt verrattain hyvä!

Näiden lisäksi ehdin suomentaa näitä:

  • Uudet kansojen nimet
  • Uudet kansojen piirteet
  • Uudet yksiköt

Lataa versio 2013-08!