Civ V:n suomennoksen palauteversio

On aika saattaa suomennos hyvään taukokuntoon. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevana viikonloppuna (1.2. – 2.2.) julkaisen version 2014-02, joka jää viimeiseksi versioksi vähään aikaan. Tämän vuoksi olenkin nyt laittanut ulos version 2014-01, jonka on tarkoitus toimia palauteversiona.

Ensisijaisesti kaipaan palautetta tämmöisistä asioista:

  • Kirjoitusvirheet, puuttuvat sanat ym.
  • Asiavirheet ja epäselkeät kuvaukset
  • Puuttuvat viestit: jokin teksti vaikuttaa puuttuvan vaikka sen pitäisi näkyä.

Palautekanavaksi kelpaa sähköposti, Facebook-sivu tai ihan tämän blogin kommentit.

Seuraavia asioita en pysty korjaamaan:

  • Kansat joiden nimi on monikko: kiersin ongelman aiemmin nimeämällä esimerkiksi zulut Zuluvaltioksi, mutta monikkomuoto on ehkä sittenkin pidemmän päälle parempi. Valitettavasti kaikki kohdat joissa kansan nimi mainitaan pitäisi lisätä suomennokseen siten, että monikko otetaan huomioon.
  • Ylipäätään jotkin kohdat, joissa on monikkoja tai tarve taivutusmuodoille. Osassa teksteistä taivutusmuotoja on mahdollista käyttää ja toisissa taas ei. Kun muoto ei ole mahdollinen, niin tekstiä ei välttämättä ilmesty ollenkaan! Näiden paikantaminen on todella hankalaa hommaa.

En myöskään ehdi suomentaa kaikkea. Pelikokemuksesta on todella iso osa suomennettu, mutta mm. lainauksiin en ole ehtinyt paneutua ollenkaan.

Lataa versio 2014-01