Internetin väistämättömiä vaikutuksia

Olen jossain määrin optimisti. Ja johonkinhan sitä pitää uskoa. Joten tällä erää kerron jännittävyyksiä tästä tulevaisuudesta, johon suuntaamme.

Tällä hetkellä maailmassa on joitakin historian saatossa syntyneitä järjettömyyksiä, joista ei vielä olla päästy eroon. Perinteet asuvat tiukassa. Maailma on kuitenkin muuttunut ja valta on alkanut hivuttautua irti sen perinteisistä jähmettyneistä kahleista. Asiat kuten tiedon avoimuus, välitön kommunikointi, sekä mahdollisuus tutkia ja julkaista asioista, jotka on ennen voitu ”lakaista maton alle” ovat mahdollistaneet sen, että väki on paremmin havahtunut olemaan terveellisellä tavalla kriittisiä erinäisistä asioista. Suomessa on havaittu, ettei täälläkään olla korruptiovapaita, vaan täälläkin pörrää maan tavan nimellä kulkeva nimitys suljettujen seinien takana tapahtuvasta hyväveljeilystä. Eli sovitaan asioista, jotka eivät ole kuin harvojen etujen mukaisia.

Minulla onkin sitten heittää tähän muutama ennustus muutoksista, jotka tulevat vielä parantamaan meidän maailmaamme!

Kellojen siirtämisestä luopuminen

No, tämä on helppo. Käsittämätön järjettömyys ja hyödyttömyys ei voi jatkua loputtomiin. Liian moni tutkimus puoltaa jo nyt sitä, että tästä pitäisi luopua. Toivon että asiasta nousisi nykyistä isompi älämölö, jotta tästä päästäisiin eroon jo lähivuosina.

Koko maailma siirtyy metriseen järjestelmään

Amerikkalaiset ja britit ovat himskatin jääräpäitä. Heidän lisäkseen on todella vähän maita ja alueita, jotka vielä käyttäisivät muita mittayksiköitä. Nykyisen Internetin aikakaudella on kuitenkin todella hankalaa, että ihmisten välisessä kommunikaatiossa pitäisi kaikkien osapuolten aina suorilta tietää vähintään pari toisistaan merkittävästi poikkeavaa järjestelmää. Metri on yksinkertaisesti helppo omaksua. Mailit, paunat, jalat, tuumat ja fahrenheitit taas ovat kaikkea muuta kuin helppoja. En ikinä muista meneekö veden jäätymispiste 32 vai 33 asteessa Fahrenheitia.

Naiset kehittävät kuppikokojärjestelmän, josta tulee standardi

En tiedä miten pitkään naiset jaksavat lampaina hypistellä shoppailemassa rintaliivejä ja kärsiä miesten suunnittelemasta kokojärjestelmästä, jossa on vain kaksi koon sopivuuden ilmoittavaa arvoa. Ensinnäkin mittoja näyttää olevan ilmoitettu viittä erilaista, joista kahta tai kolmea pitää osata jos haluaa mitään toivoa siitä, että löytää suurinpiirtein oikeaa kokoa. Toisekseen kullakin valmistajalla on oma tapansa tulkita kutakin kokojärjestelmää, on valmistajasta riippuvaista mikä on heidän ensisijainen järjestelmänsä ja merkatuissa muunnoksissa on välillä valtaviakin heittelehtimisiä. Ja lopulta kolmantena seikkana on se, että kaksi lukemaa eivät ihan taida olla riittävät tarkkaan mittaan, vaan aina on pakko kokeilla ensin.

Olen optimisti ja väitän, että jossain vaiheessa edes joku nainen hoksaa, että tämä asia on paremmin ja kehittää onnistuneesti toimivan järjestelmän, jota kaikki valmistajat pystyvät noudattamaan ja tarjoamaan huomattavasti tarkemman ja yhteneväisemmän mitan. Ja sitten minun ei tarvitse vahingossakaan enää törmätä aivan niin suureen määrään valitusta kyseisestä aiheesta (olettaen että olen vielä elossa, kun tämä suuri muutos tapahtuu).

Koko maailma siirtyy yhteen kellonaikaan

Uskon vakaasti, että jossain vaiheessa määritellään Maailman standardiaika. Ei enää aikavyöhykkeitä tai muita epämääräisiä valtiokohtaisia heilahteluja. Vain yksi selkeä aika, jota kaikki noudattavat. Sama aika kaikkialla maailmassa. Voihan se hetken aikaa olla outoa, että jossakin päin maailmaa kello näyttää 22 ja silloin aurinko nousee taivaalle, mutta se nyt vaan olisi niin käytännöllistä ja fiksua, ettei kellon kanssa tarvitsisi vekslata niin paljon tavanomaisessa kommunikaatiossa Internetin ylitse.

Oletko sinä tehnyt havaintoja asioista, joiden olisi tarvetta yhtenäistyä?