Civilization V suomeksi! on nyt GitHubissa

Olen nyt vihdoin siirtänyt suomennoksen GitHubiin. Tämä mahdollistaa ainakin teknisesti vähän osaavimmille ihmisille mahdollisuuden ottaa helpommin osaa suomennoksen kehittämiseen, mikäli moiseen joku sattuu innostumaan!

Jos et ihan tiedä mistä on kyse, niin lyhyesti kertoen Git on versioinnin mahdollistava työkalu, joka helpottaa useamman henkilön työstämistä saman projektin äärellä. Git on ensisijaisesti suunnattu ohjelmoijille, eli se vastaa koodin kirjoittamisen asettamiin tarpeisiin. Gittiin jää kätevästi jälkiä siitä, kuka teki milloin mitä ja mahdollisesti myös kertoo, miksi näin tehtiin.

GitHub taas on paikka, jonne Git-projekteja saa laitettua julkisesti esille ja siellä on mahdollisuus käydä antamassa palautetta, kertoa bugeista ja tehdä ”pull requesteja”, eli ehdottaa omien muutoksien lisäämistä.

Kaikille teille tämä taas näkyy suomennoksen edistymisessä siinä, että viimeisintä huutoa oleva versio suomennoksesta on aina heti saatavilla ja minulla on paljon aiempaa helpompaa julkaista uusia versioita. Jatkan tosin vanhaa versiokäytäntöä, eli aina välillä, korkeintaan kerran kuussa, pistän versioidun paketin ulos muodossa 2016-06 eli vuosi ja kuukausi.

Suomennos GitHubissa

Civilization V suomeksi -kotisivu